Magnatul italian este, mai nou, in cautarea „blazonului“: o universitate pe model american care sa reuneasca cele mai sonore nume de pe planeta.

Despre ce a vorbit cu "amico George" in intilnirea privata pe care a avut-o cu liderul american in trecere si pe la Roma zilele trecute, Berlusconi nu a vrut sa spuna. Cu exceptia unui mic detaliu: "I-am cerut lui Bush sa vina sa predea la universitatea gindirii liberale pe care o fondam in nordul Italiei".

Berlusconi inca nu si-a reglat conturile cu politica, insa ideea crearii acestei universitati face parte din mostenirea careia liderul opozitiei de centru dreapta italiene a inceput deja sa-i puna bazele: un partid moderat, al "libertatii", dar si o universitate care sa "relanseze cultura dreptei si sa constituie bazele viitoarei clase politice de centru dreapta".

"Nu putem lasa cultura in miinile stingii", pare sa fie lectia pe care a invatat-o, in timp, cel mai longeviv premier italian de dupa razboi, intr-o Italie in care majoritatea elitelor intelectuale sint inca fidele ideilor, dar mai ales partidelor de stinga. Au inceput deja cautarile pentru un sediu, mai exact o structura complexa pe modelul celor americane, cu colegii si campusuri, terenuri de sport si biblioteci anexate. Printre numele de rasunet care ar urma sa exporte crezul liberal al lui Berlusconi in Italia, in afara de George W. Bush, au mai fost invitati Tony Blair, Jose Maria Aznar si Henry Kissinger.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.