In urma ultimelor operatiuni ale autoritatilor chineze, 248 de persoane au fost gasite sechestrate intr-o stare jalnica in fabricile de caramida din China.
Presedintele chinez Hu Jintao si alti lideri nationali au initiat vineri o investigatie ca urmare a inmultirii rapoartelor care contineau sesizari cu referire la acte de abuz in fabricile de caramida si cuptoare.

248 de "sclavi" printre care si 29 de copii au fost recuperati in cadrul unei operatiuni de salvare. Echipele desemnate sa investigheze cazurile de sclavagism au cercetat mii de depozite de caramida, unde au constatat ca rapoartele primite de oficialitati aveau intr-adevar o baza cit se poate de reala. Persoane sarace, printre care si copii de numai 8 ani, erau racolate in gari si statii de autobuz, unde li se promitea un salariu atractiv in schimbul muncii in fabrici. Odata oferta acceptata, acestia erau sechestrati si obligati sa munceasca pe gratis, singura lor recompensa constind in alimente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.