Sesiunea din acest an a Adunarii Parlamentare a Organizatiei pentru Cooperare Economica la Marea Neagra (PABSEC) desfasurate miercuri la Varna a marcat diferentele majore create intre statele membre de conflictele din regiunea pontica.
In ciuda declaratiilor care remarcau dorinta de cooperare, reprezentantul Azerbaidjanului Asaf Hajiyev a afirmat ca tara sa nu va aborda proiectele regionale de dezvoltare pana in momentul in care vor fi retrase trupele armene de pe teritoriul Azerbaidjanului. Hajiyev s-a referit la disputata regiune Nagorno-Kharabah, revendicata de Armenia si Azebaidjan. Desi ceilalti delegati au tacut asupra subiectului conflictelor inghetate din regiune sau au avut pozitii blande, totusi conflictele din Transnistria si Osetia pe langa cel din Nagorno-Kharabah nu vor permite o dezvoltare reala a regiunii in ciuda numeroaselor proiecte generoase existente.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.