Purtatorul de cuvant al Casei Albe a recunoscut ca nu stie cum va declara administratia americana sfarsitul "razboiului" impotriva terorismului.
"Nu stiu", a spus Tony Snow , intrebat fiind daca unii dintre suspectii de terorism vor ramane in detentie pana la finalul acestei lupte declansate de presedintele George W. Bush. Snow a estimat ca mentinerea in detentie pe termen nelimitat a unor suspecti de terorism fara a fi acuzati nu discrediteaza discursul presedintelui Bush privind propagarea democratiei. "E o intrebare care nu are sens pentru mine", a replicat Snow.

"Vreti sa insinuati ca detentia acelor suspecti capturati pe campul de lupta aduce atingere democratiei? Cred ca glumiti!?", a insistat el. Conditiile de detentie a suspectilor de terorism au atras un val de critici din partea comunitatii internationale, printre care si aliati ai SUA, si o serie de dispute juridice. Nu mai departe de luni, o curte de apel a decis ca administratia americana nu poate detine pe termen nelimitat un strain care locuieste legal in America fara a-l pune sub acuzare. Acest verdict contesta prerogativele exceptionale revendicate de Bush in lupta antiterorista.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.