Intre amenintari la adresa securitatii europene si lovituri date opozitiei democratice ruse, Vladimir Putin isi mai face timp si pentru atacuri la adresa ordinii economice mondiale.
Presedintele rus, Vladimir Putin, a cerut o reviziuire radicala a modului in care institutiile financiare mondiale reflecta situatia din statele cu o economie in crestere, in special a Rusiei. Putin a atacat in termeni duri actuala arhitectura financiara a lumii, ce are la baza Banca Mondiala, Fondul Momentar International si Organizatia Mondiala a Comertului, sustinand ca acestea au devenit "arhaice, nedemocratice si greoaie".

OMC. Discursul lui Putin are ca baza faptul ca Rusia incearca de cativa ani, fara succes, sa intre in Organizatia Mondiala a Comertului. De altfel, OMC a afost atacata direct de catre presedintele rus. "Structuri care au fost create avand la baza doar cativa membri activi sunt acum arhaice, nedemocratice si inflexibile... Acest lucru este vizibil in special daca analizam Organizatia Mondiala a Comertului", a declarat Putin. in timpul discursului, Putin a reluat obsedant "problema" OMC. "Daca acum 50 de ani 60% dinPIB-ul mondial venea din statele mebre ale OMC, acum situatia este exact inversa", sustine Putin. "Astazi, protectionismul impotriva caruia OMC ar trebui sa lupte este sustinut chiar de catre cele mai dezvoltate state, care conduc OMC", s-a plans presedintele rus.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.