De asemenea, trei cetateni italieni, printre care si un functionar al Comisiei, au fost arestati luna trecuta, sub acuzatia de fals si uz de fals, coruptie, escrocherie, fiind vorba de sute de milioane de euro. De data aceasta, eroul negativ este germanul Günther Verheugen, vicepresdintele Comisiei Europene si comisar pentru industrie, prins in mijlocul unui scandal sexual. Incidentul submineaza eforturile presedintiei germane a UE de a imbunatati imaginea Executivului european.

Vicepresedintele Comisiei Europene (CE) a fost surprins de ziaristii de la revista germana Bunte petrecandu-si noaptea in casa Petrei Erler, sefa sa de cabinet. Doua fotografii, facute la intrarea si la iesirea din apartamentul acesteia din Bruxelles, au fost publicate in actualul numar al revistei. Imaginile compromitatoare au crescut presiunea asupra celui mai influent german de la Comisia Europeana, caruia i s-a cerut sa-si clarifice relatia cu Petra Erler sau sa demisioneze. Nu este pentru prima data cand presa de scandal a surprins idila dintre cei doi. Anul trecut au fost publicate imagini cu Verheugen si Erler plimbandu-se pe o plaja de nudisti de pe litoralul baltic. In varsta de 64 de ani, Verheugen este casatorit si sustine ca relatia cu sefa sa de cabinet este una transparenta.

Promovare pe ochi dulci

Comisarul european este acuzat ca a promovat-o pe Erler, unul dintre putinii functionari din fosta Germanie Democrata care a urcat in ierarhia Comisiei, ca urmare a faptului ca avea o relatie personala cu aceasta, relateaza The Times. Verheugen a declarat anul trecut ca nu a existat relatie intima cu Erler la momentul promovarii. "Situatia este aceeasi si in prezent", a subliniat el.