Pentru prima oara, un presedinte american viziteaza aceasta tara saraca in majoritate musulmana

Entuziasm in randul albanezilor. Dupa ce zeci de mii de italieni, antiglobalisti si opozanti ai razboiului din Irak, au contestat in strada prezenta lui George W. Bush la Roma, Tirana i-a facut o primire calduroasa. Manifestatiile de proportii au exprimat simpatia pentru Bush, care a sosit in aceasta tara - una dintre cele mai sarace din Europa - pentru a promova un plan ONU de a oferi independenta supravegheata provinciei Kosovo.

Ieri, presedintele Bush a vizitat pentru prima oara Albania, republica din Balcani odinioara condusa de un regim comunist autarhic, devenita acum un fidel aliat al SUA. Liderul de la Casa Alba a sosit impreuna cu sotia sa, Laura, pe aeroportul Nene Tereza. Pentru a asigura securitatea inaltilor oaspeti, autoritatile au inconjurat aeroportul cu vechi camioane militare.

S-au desfasurat cordoane de soldati si politisti de-a lungul soselei care duce de la aeroport spre capitala. Tirana a fost impodobita cu drapele americane, bannere de bun venit si portrete impozante care il infatisau pe Bush zambitor. O salva de 21 de lovituri de tun a salutat sosirea acestuia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.