Consortiul spatial EADS Astrium prezinta la Paris prototipul navetei spatiale Phoenix.

Europa se va implica pentru prima oara in calatoriile spatiale cu echipaj uman, scrie "The Times", in editia sa de duminica. EADS Astrium, cel mai mare constructor european de sateliti si rachete, este asteptat sa anunte saptamana aceasta un plan de transport spatial pentru turisti.

Firma va prezenta la Salonul aeronautic de la Paris detalii despre felul in care va transporta turisti intr-o scurta calatorie in afara atmosferei, cu 4.800 kilometri pe ora, si inapoi la sol.

Programul spatial european s-a rezumat pana acum doar la misiuni fara echipaj, cu toate ca astronauti europeni au zburat in spatiu in misiuni americane si ruse.

Prezentarea navetei "este conceputa a fi o prima etapa dintr-un plan mai amplu de a transporta turisti pe orbita si chiar de a-i caza pe acestia intr-un hotel spatial", a declarat un purtator de cuvant al EADS Astrium.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.