Majoritatea americanilor, respectiv 62% sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, iar aproape 40% cred ca valorile lor morale i-ar face incapabili sa faca parte din jurati intr-un proces important, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Informatii despre Pedeapsa cu Moartea si publicat de Reuters.
Studiul a mai aratat ca aproape 87% dintre oameni cred ca o persoana nevinovata a fost executata in ultimii 15 ani, iar 58% cred ca ar trebui sa existe un moratoriu al executiilor in timp ce condamnarile si pedepsele cu moartea gresite sunt investigate. Aproape 70% dintre cei interogati cred ca reformele vor elimina in totalitate condamnarile si executiile gresite.

Din anul 1973, 124 de oameni au fost scapat de la pedeapsa cu moartea dupa ce dovezi ale nevinovatiei lor au fost descoperite. Studiul a aratat ca majoritatea oamenilor nu cred ca o posibila condamnare la moarte ar impiedica potentialele crime. Numarul condamnarilor la moarte si al executiilor efective din SUA a scazut, potrivit Centrului de Informatii despre Pedeapsa cu Moartea. Cele 38 de state care accepta pedeapsa cu moartea au executat 53 de oameni in anul 2006, fata de 98 de oameni in 1999.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.