Pina in 2010, americanii au in plan realizarea unui robot care sa ajunga in cele mai dificile zone de conflict.
Fortele armate americane vor avea in rindul lor, intr-un viitor nu foarte indepartat, camarazi de front trasi in otel care masoara 1,8 metri inaltime si care vor salva vietile celor raniti fara sa le puna existenta in pericol. Bear (Battlefield Extraction-Assist Robot) se va putea deplasa fara nici o dificultate pe suprafete accidentate si va fi capabil sa se strecoare foarte usor pe o usa intredeschisa cu un coleg ranit in brate, anunta publicatia NewScientist.com.

Prototipul Bear va putea ridica peste 135 de kilograme cu un singur brat, iar compania producatoare, Vecna Technologies of College Park din Maryland, se felicita deja pentru performanta robotului de a urca si cobori scarile cu un manechin in brate. "Era nevoie de un robot care sa se descurce la fel de bine ca un soldat", declara Daniel Theobald, presedintele Vecna.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.