Guvernul de la Bagdad a confirmat ca armata turca a bombardat saptamina trecuta pozitii kurde din nordul Irakului.

Ministerul de externe irakian a anuntat ca, saptamina trecuta, armata turca a bombardat nordul Irakului si a trimis partii turce o scrisoare prin care protesteaza la adresa atacurilor.

"Sintem dispusi sa abordam problema rebelilor kurzi de la PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan - n.red.)", a declarat pentru BBC ministrul de externe irakian Hoshyar Zebari, "dar nu printr-un bombardament intens si de amploare asupra zonelor de granita".

Turcii ar fi efectuat bombardamente intense in partea de nord a Irakului miercuri seara si joi dimineata, a declarat un purtator de cuvint al guvernului de la Ankara. Miercuri seara, dupa ce primele informatii privitoare la acest atac au fost vehiculate in presa internationala, oficiali turci, irakieni si americani s-au grabit sa le nege veridicitatea. Spre sfirsitul saptaminii insa, pozitia Bagdadului s-a modificat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.