Legea imigratiei, care ar fi legalizat statutul a 12 milioane de imigranti, a fost respinsa de Senatul American.

Senatorii au respins noul proiect de lege a imigratiei, care prevedea o protectie sporita a granitelor si permitea doar accesul acelor imigranti care pot dovedi ca pot obtine un loc de munca. Noua lege a imigratiei este una dintre prioritatile ultimului an de mandat al presedintelui George W. Bush.

Proiectul, care a intrunit in Senat doar 45 din cele 60 de voturi necesare, era considerat un compromis intre linia anti-imigratie a republicanilor si atitudinea mai permisiva a democratilor. Proiectul respins joi propunea o "amnistie" pentru cei 12 milioane de imigranti care se afla ilegal in SUA. Acestia urmau sa beneficieze de acordarea rezidentei legale si de perspectiva oobtinerii cetateniei americane.

Pretul propus de republicani era insa inasprirea controlului frontierelor si a conditiilor in care noii imigranti vor putea intra pe teritoriul Statelor Unite. Legea urma sa intre in vigoare abia dupa recrutarea a inca 18.000 de militari pentru paza frontierelor si dupa construirea unui zid la granita cu Mexicul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.