Cei 6.000 de protestatari au blocat in continuare caile de acces catre Heiligendamm, multi dintre ei fiind arestati in timp ce politia germana incerca sa elibereze strazile

Liderii mondiali participanti la summitul G8 din statiunea baltica Heiligendamm din Germania au ajuns la un acord care prevede reduceri "substantiale" ale emisiilor de gaze de sera si asigurarea unui tratat post-Kyoto pana in 2009. Tot ieri, Nicolas Sarkozy si Tony Blair s-au situat pe pozitii comune in privinta tratatului care va inlocui Constitutia europeana.

"In ceea ce priveste limitele propuse, am ajuns la un acord ce va fi redactat intr-un limbaj clar si care va recunoaste faptul ca, mai intai, este necesara stoparea cresterii emisiilor si abia apoi trebuie sa discutam despre reducerea acestora", a declarat, ieri, cancelarul german Angela Merkel.

Ea a spus ca tarile G8 au fost de acord "sa ia in considerare" propunerea Germaniei privind o reducere cu 50% a emisilor de gaze de sera pana in 2050, insa liderii nu par hotarati sa se angajeze la respectarea unor limite fixe, transmite Reuters.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.