Summitul G8 a adunat mii de protestatari antiglobalizare in nordul Germaniei.

La Rostock, localitatea in apropierea careia se desfasoara controversatul summit G8, oameni provenind din toate partile lumii au venit pentru a-si arata nemultumirea fata de ceea ce ei numesc "dictatura celor puternici".

Masele de protestatari, mai mult sau mai putin pasnici care au asediat linistitul orasel, au fortat autoritatile germane sa intareasca paza pe o raza de 12 kilometri in jurul marelui eveniment care se tine la Heiligendamm.

Fortele de ordine germane au avut parte de o surpriza neplacuta. Un grup de protestatari deghizati in clovni i-a luat prin surprindere, stropindu-i cu o substanta acida care provoaca arsuri ale pielii. Opt politisti au avut astfel nevoie de ingrijiri medicale, iar in urma ciocnirilor dintre cele doua tabere, 1.000 de persoane au fost ranite. Pentru a micsora numarul ranitilor, autoritatile au decis sa foloseasca jeturi puternice de apa pentru a calma spiritele.

Anarhistii autointitulati "Blocajul negru" si supranumiti de mass-media "fata demonica antiglobalizare" au fost cei care au facut intr-adevar obiectul ingrijorarilor autoritatilor germane. Incendieri, distrugeri de proprietate, atacuri la persoana sint doar citeva dintre faptele pe care acestia si le asuma. "O noua lume poate fi creata prin revolte si lupta", declara unul dintre cei care se identifica drept membru al "Blocajului negru".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.