La Tribunalul International de la Haga a inceput procesul fostului presedinte al Liberiei Charles Taylor, acuzat de crime de razboi in tara vecina, Sierra Leone.
El este primul presedinte african adus in fata unui tribunal international. Impotriva lui Charles Taylor sint nu mai putin de 11 capete de acuzare. El este acuzat, in principal, ca a alimentat asa-numite "actiuni criminale comune", dind arme grupurilor rebele din Sierra Leone in schimbul accesului la minele de diamant din zona.

Charles Taylor a fost complice, potrivit dovezilor, la actiunile gruparii Frontul Unit Revolutionar, care a dus o campanie a ororilor impotriva civililor, ce a inclus mutilari, retezarea miinilor si picioarelor, rapirea femeilor pentru a le transforma in sclave sexuale, iar a copiilor pentru a deveni soldati. Cei mai multi nu au scapat decit dupa ani buni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.