Parlamentul Ucrainei a aprobat un pachet legislativ care deschide calea organizarii alegerilor anticipate pe 30 septembrie.
Premierul Viktor Ianukovici si Presedintele Viktor Iuscenko au convenit saptamana trecuta asupra scrutinului, ca modalitate de rezolvare a crizei politice prelungite.Presedintele a dizolvat parlamentul in aprilie, acuzandu-si rivalul de uzurparea puterii.

Parlamentul a adoptat legile necesare organizarii scrutinului chiar inaintea termenului limita acordat de Viktor Iuscenko.El a devenit presedinte in ianuarie 2005 urmare a Revolutiei pro-democratice Portocalii, care a anulat scrutinul falsificat in favoarea lui Viktor Ianukovici.Dar Viktor Iuscenko, care este pro-occidental, a acceptat numirea rivalului sau pro-Rusia in urma scrutinului parlamentar din martie 2006, in care aliatii presedintelui nu au reusit sa castige o majoritate in Rada Suprema.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.