Un plan de a arunca in aer marele aeroport american JFK a fost dejucat inainte de a-si atinge grandiosul final. Autoritatile americane au anuntat ieri arestarea a trei suspecti din patru, printre care si un fost membru al parlamentului din Guyana.

Membri ai agentiilor de securitate au organizat zilele trecute o conferinta de presa in cadrul careia au fost prezentate amanuntit toate acuzatiile ce li se aduc suspectilor.

Planul celor patru extremisti islamici, provenind din Guyana si Trinidad, era sa plaseze explozibil in pompele de combustibil ale aeroportului. Unul dintre ei, Russel Defreitas, avind cetatenie americana, e chiar un fost angajat al aeroportului. Acesta a fost retinut la New York, iar ceilalti doi, Abdul Kadir si Kareem Ibrahim, au ajuns pe miinile autoritatilor din Trinidad si Tobago.

Arestarile din cursul zilei de simbata sint cele mai recente dintr-un lung sir de actiuni ale agentiilor de securitate indreptate catre tot soiul de atentate elaborate de amatori, vizind importante "puncte de reper" ale Statelor Unite.