Sanatatea, politica sociala si invatamantul sunt problemele care ii preocupa cel mai mult pe cetatenii obisnuiti din Uniunea Europeana, arata un sondaj.
Un sondaj realizat in cele 27 de state membre ale UE, finantat de Comisia Europeana si cateva fundatii, arata ca intre preocuparile opiniei publice europene si cele ale liderilor este o adevarata "prapastie", comenteaza cotidianul ungar "Nepszabadsag". Astfel, in timp ce liderii UE sunt preocupati de Constitutia europeana si de reformele institutionale, pe cetatenii simpli ii intereseaza in primul rand cum este viata lor si a familiei lor. Potrivit sondajului, ar trebui sa existe o competitie libera pe piata europeana a sanatatii, oamenii bolnavi ar trebui sa aiba acces la tratamentul medical si in afara granitelor tarii din care provin, iar in domeniul serviciilor de sanatate ar trebui sa existe o cooperare europeana totala. Cei peste 1800 de cetateni chestionati au ridicat problema stabilirii la nivel unional a procentajului din PIB pe care fiecare stat membru ar trebui sa il aloce pentru cheltuieli sociale, de sanatate si de educatie


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.