La Sofia au loc investigatii la nivel inalt si inalti demnitari isi pierd posturile

Seful serviciului de investigatii din Bulgaria, Anghel Aleksandrov, a fost audiat de procurori in legatura cu un caz de coruptie care a provocat ingrijorarea Bruxellesului, informeaza site-ul Novinite.com, preluat de Mediafax.

"L-am chemat sa ne dea explicatii, in cadrul anchetei. Ancheta a fost plina de acuzatii si contra-acuzatii, dar exista foarte putine dovezi", a explicat procurorul general adjunct, Kamen Sitnilski. Aleksandrov a intrat in atentia presei din Bulgaria, luna trecuta, dupa ce fostul ministru adjunct al Economiei, Kornelia Ninova, l-a acuzat de extorcare, in timp ce doi subordonati ai sai l-au acuzat ca ar fi intervenit in ancheta de coruptie care viza regia de termoficare din Sofia. Aleksandrov si ministrul Economiei, Rumen Ovcearov, sunt doua dintre cele mai importante figuri publice implicate in acest scandal care a inceput anul trecut, cand directorul regiei de termoficare, Valentin Dimitrov, a fost arestat sub acuzatia de frauda si spalare de bani.

Ministrul Justitiei demisioneaza

Ministrul bulgar al Justitiei Gheorghi Petkanov a anuntat ieri ca va demisiona, precizand ca este vorba despre o alegere personala. Gheorghi Petkanov a fost ales ministru al Justitiei in 2005 in coalitia guvernamentala condusa de socialisti. El este membru al Partidului Miscarea Nationala Simeon al II-lea. Petkanov, care a detinut si functia de ministru de Interne in perioada 2001-2005, a afirmat ca a luat aceasta decizie cu ceva timp in urma si a gasit "functia de ministru al Justitiei foarte grea, chiar mai grea decat cea de ministru de Interne". Premierul bulgar Serghei Stanisev a declarat pentru reporteri ca a fost informat in legatura cu intentia lui Petkanov de a demisiona, insa nu a spus daca ii va accepta sau nu demisia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.