Canada, America si Asia au cele mai ieftine insule puse la vinzare. La polul opus se afla Europa, cu preturi de zeci de ori mai mari.

Printre cele mai ieftine insule din lume sint doua canadiene, care nu costa nici 25.000 de euro fiecare. Jemzie's Island, cea mai ieftina, valoreaza 20.000 de euro si este plasata in regiunea Nova Scotia din Canada. O insula mica, de doar 1,2 acri (0,48 ha), localizata in Louisdale, unde abia la citiva kilometri pot fi gasite surse de energie si telefon, dar la care se poate ajunge usor de-a lungul coastei. Tot in Canada, si tot in Nova Scotia, Davis Island costa 19.000 de euro, are 0,8 acri (0,32 ha) si este localizata linga Orangedale, in Cape Breton.

Nordul Americii ofera cu generozitate insule de doar 37.000 de euro si pina la 75.000 de euro, precum West Bay Peninsula, Berreck sau Bumbo Island. Plasata in Nova Scotia, West Bay este impadurita, are 22,5 acri (9,1 ha), energie electrica si telefonie, este segmentata pe patru parcele si are inclusa o peninsula de 1,2 acri (0,48 ha). Berreck Island este o insula privata, de un acru, situata pe Lacul Stuart in British Columbia.

Ultima dintre cele mai ieftine insule ale Canadei este Bumbo Island. Usor de ajuns de pe mal, domeniul are acces la plaja atit cu pietris, cit si cu nisip si ofera posibilitatea construirii unei proprietati in centrul sau. Cele mai scumpe insule canadiene dintre cele considerate ieftine au preturi cuprinse intre 135.000 si 200.000 de euro. La New York, in schimb, potentialii cumparatori pot gasi proprietati pina in 150.000 de euro. Astfel, la pretul de 110.000 de euro este Big Island, iar cu nici 125.000 de euro investitorii pot achizitiona, tot in SUA, alte doua insule - Majestic Islands si Bat Lake Islands.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.