Presedintele rus Vladimir Putin a apreciat joi la Luxemburg ca declaratiile critice la adresa Moscovei, mai ales in ceea ce priveste drepturile omului, arata ca Occidentul nu mai are "mijloace de presiune" asupra unei Rusii care si-a refacut potentialul economic si militar.

Exista "din ce in ce mai putine mijloace de a face presiuni asupra Rusiei", a apreciat presedintele rus pentru a explica declaratiile critice ale occidentalilor in ceea ce priveste drepturile omului in tara sa. "Ne-am reconstituit potentialul economic si militar", a subliniat el. In prezent, "exista foarte putine instrumente pentru a influenta Rusia si cea mai buna abordare (...) este respectul", a adaugat Putin intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker.

Presedintele rus a subliniat ca aceste critici au "aparut in ultima vreme, in apropierea alegerilor" prezidentiale si parlamentare din Rusia de la inceputului anului 2008 si ca ar putea fi "un motiv pentru a sustine fortele calificate drept prooccidentale din Rusia".

Putin si-a nuantat totusi declaratiile: "Uneori trebuie sa facem compromisuri, dar si partenerii nostri din Europa Centrala si de Est trebuie sa le faca", a spus Putin. "Nu trebuie sa dramatizam: sint probleme, dar le vom rezolva impreuna". Juncker a insistat la rindul sau asupra necesitatii de a adopta un ton mai calm in declaratii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.