In paralel cu planurile americane privind aplicarea unei noi strategii in gestionarea crizei din Irak, violentele in aceasta tara continua. Victimele altercatiilor sunt nu numai insurgenti, ci si foarte multi civili irakieni si militari americani. Conform ultimului bilant, de la invazia americano-britanica asupra Irakului, in martie 2003, au fost ucisi pe acest front 3.433 de militari ai Armatei SUA.
Un atentat cu masina capcana, vizand o preocesiune funerara din localitatea irakiana Fallujah, situata la vest de Bagdad, s-a soldat, ieri, cu cel putin 27 de morti si peste 30 de raniti. In provincia al-Anbar, centru al insurgentelor sunnite, aproximativ 30 de triburi au format o alianta pentru a lupta impotriva militantilor Al-Queda din aceasta regiune, prin antrenarea propriilor unitati paramilitare si trimiterea de recruti in cadrul fortelor politiei locale, relateaza The Time.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.