Desi Iranul a afirmat, in repetate randuri ca nu intentioneaza sa fabrice bomba atomica si ca incearca sa dezvolte un program nuclear exclusiv in scopuri civile, presedintele american, George W. Bush, sustine teza conform careia Teheranul reprezinta un pericol nuclear iminent. In opinia lui Bush, toate optiunile sunt deschise in relatiile cu Iranul. Unii politicieni americani si israelieni au cerut chiar bombardarea instalatiilor nucleare din statul islamic.

CBS a precizat ca actele de sabotaj industrial au generat unele dintre dificultatile tehnice cu care s-a confruntat in mod constant Iranul, la punerea in functiune a centrifugelor - instalatii care imbogatesc uraniul pentru a-l face utilizabil drept combustibil intr-o centrala nucleara sau pentru fabricarea unei bombe. Multi oficiali guvernamentali au dat drept exemplu explozia echipamentului de reglare a voltajului in instalatia pilot de la Natanz, care a distrus 50 de centrifuge.

SUA, pentru "presiuni suplimentare"

Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA), organism ONU, a anuntat miercuri ca Iranul inregistreaza progrese semnificative in activitatile de imbogatire a uraniului, sfidand astfel rezolutiile Consiliului de Securitate ONU