Sase morti si 100 de raniti este bilantul atentatului cu bomba comis ieri dimineata in plin centrul Ankarei. Turcia este in stare de soc, in timp ce suspiciunile se indreapta cu precadere spre separatisii kurzi. Potrivit presei locale, opt persoane au fost deja arestate.

Puternica deflagratie s-a produs la o ora de maxima afluenta in fata unui centru comercial, nu departe de cartierul istoric al orasului. Venit imediat la fata locului, premierul Recep Tayyip Erdogan, a vorbit de "atentat istoric". In timp ce mass-media s-au declarat convinse ca acest "atac las" a fost savarsit de secesionistii kurzi, fie ca sunt ai Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau din Luptatorii pentru libertatea Kurdistanului (TAK), grup radical care a revendicat, in trecut, mai multe atentate sangeroase inclusiv impotriva unor centre turistice. Ankara, inima adminstrativa a tarii cu o populatie de 4 milioane de locuitori, a fost "scutita" atacuri teroriste.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.