Casa Alba vrea sa demonstreze eficacitatea scutului antiracheta, pentru a convinge majoritatea democrata sa nu lase Pentagonul fara fonduri
O racheta balistica va fi lansata astazi, de pe o insula din Alaska, pentru a fi distrusa, deasupra oceanului Pacific, de catre un interceptor lansat de la baza aeriana californiana Vandenberg, in programul anti-racheta cunoscut si sub numele de "Razboiul Stelelor", informeaza "International Herald Tribune". Coliziunea se va produce la aproximativ 160 de kilometri altitudine. In conditiile in care sistemul va functiona corespunzator, racheta va fi depistata de satelitii militari, iar in urmatoarele 20 de minute va fi lansat interceptorul.

Pentagonul a indicat, indirect, orarul testului, punindu-i in alerta pe transportatorii aerieni si navali care opereaza pe coasta de vest a SUA pentru intervalul cuprins intre orele locale 8 si 12. "Locul testului va fi cit se poate de realist, insa se va inscrie in limitele regulilor de siguranta", a declarat purtatorul de cuvint al Agentiei Antiracheta americane, Richard Lehner.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.