Biserica ortodoxa rusa din strainatate, fondata acum 80 de ani in urma de asa-numitii "rusi albi" din exil, a aderat oficial la Patriarhia Moscovei, o noua etapa in lichidarea trecutului comunist al Rusiei.
In cadrul unei impunatoare ceremonii desfasurate la Catedrala Issus Mantuitorul, Aleksei al II-lea, patriahul Bisericii ortodoxe ruse, si mitropolitul Laurus, care conduce la New York Biserica ortodoxa din strainatate, careia i se mai spune si "din afara frontierelor", au semnat "actul de restabilire a relatiilor canonice" intre cele doua comunitati. Ca simbol al unei reconcilieri cu inalte ecouri politice, la eveniment a participat inclusiv presedintele Vladimir Putin, fost agent KGB, alaturi de numerosi membri ai fostei familii imperiale, Romanov, care au platit un greu tribut revolutiei din 1917. "Restabilirea unitatii Bisericii reprezinta o conditie esentiala pentru restaurarea unitatii pierdute a poporului rus", a afirmat cu acest prilej Putin.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.