Pentagonul le-a ordonat soldatilor americani din teatrele de razboi sa nu mai acceseze YouTube, pe motiv ca videoclipurile reprezinta riscuri de securitate.
Depresia este un risc de securitate - acesta se pare ca este adevaratul motiv din spatele masurii. Daca soldatii vad pe YouTube inregistrari cu tovarasi de arme decapitati, de exemplu, asta ii poate zdruncina psihic. Motivul oficial este ca mesajele, clipurile sau inregistrarile postate de militarii americani pe Internet dezvaluie informatii care "pun in pericol securitatea operatiunilor", dupa cum s-a exprimat Pentagonul. Fara acces la YouTube si alte site-uri similare, soldatii americani nu vor afla nici vestile proaste de pe front si nici mesajele transmise de insurgentii din Irak.

Nici familiile soldatilor nu vor mai avea cum sa primeasca imagini de la cei de pe front. Site-urile precum YouTube pot fi accesate de pe calculatoare personale, dar militarii au voie sa ia cu ei pe front numai aparate ale Pentagonului si folosesc doar retelele armatei, unde vor fi instalate blocaje. Acestea vor functiona peste tot in lume, pe orice calculator al armatei americane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.