John McDonnell, un deputat din aripa stanga a Partidului Laburist, intentioneaza sa isi depuna candidatura pentru presedintia formatiunii politice britanice si, implicit, pentru functia de premier, impotriva favoritului de pana acum, Gordon Brown, transmite Reuters
Michael Meacher, un alt parlamentar din aripa stanga a Partidului Laburist, a decis luni sa se retraga in favoarea lui McDonnell, dupa ce amandoi s-au straduit sa obtina cele 45 de nominalizari necesare pentru a-si depune candidatura. Procesul de depunere a nominalizarilor a inceput deja si se va incheia joi, la ora locala 12.30 (15.30 ora Romaniei). Deocamdata, numai Gordon Brown, actualul ministru de finante, are un loc asigurat in cursa declansata de anuntul lui Blair de saptamana trecuta, potrivit caruia se va retrage de la putere in 27 iunie. Brown, in varsta de 56 de ani, i-a caracterizat pe potentialii sai contracandidati drept reprezentanti ai vechiului Partid Laburist, care promoveaza politici care au esuat in anii 1980.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.