Parlamentul din Transnistria intentioneaza sa ofere libertate fiscala marilor investitori, pentru a incuraja crearea de locuri de munca in tara care nu este recunoscuta oficial, situata intre Moldova si Ucraina, potrivit presei internationale.
Transnistria era regiunea cea mai industrializata din fosta Republica Sovietica Moldova, iar legislativul vrea s-o transforme in cel mai nou paradis fiscal din Europa, destinat oricui are de investit sume mai mari de 5 milioane de euro. Parlamentul transnistrean ofera libertate fiscala companiilor care pot crea cel putin 100 de locuri de munca si sint dispuse sa investeasca 5 milioane de euro, timp de 10 ani. Potrivit legislatiei actuale, companiile sint scutite de plata impozitului pe profit, daca se angajeaza sa investeasca 10 milioane de euro in productie si sa angajeze cel putin 150 de persoane, intr-un interval de zece ani. In ultimii doi ani de la adoptarea acestei legi, nicio companie nu s-a calificat pentru scutirea fiscala, iar legislativul din Transnistria a decis sa modifice actele normative. Potrivit noilor amendamente, companiile care au activitati inovative beneficiaza de o reducere la jumatate a pragului pentru scutirea de impozit pe profit, iar numarul locurilor de munca pe care trebuie sa le creeze o companie ca sa obtina facilitatea fiscala a scazut de la 150 la 100.

Optimismul membrilor parlamentului transnistrean nu este insa impartasit de toata lumea, deoarece multi considera ca neintelegerile cu Moldova reprezinta un obstacol in calea interesului investitorilor. "Atragerea de investitii stra-ine poate fi conceputa doar dupa ce vom fi devenit o republica recunoscuta oficial pe plan international", scrie unul dintre ziarele de opozitie ale Transnistriei. Membrii comitetului pentru politica economica, buget si finante ai parlamentului transnistrean au trimis spre aprobarea parlamentului amendamentele la codul fiscal pentru corporatii.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.