Oamenii de stiinta americani au prognozat pentru 2007 pana la 17 furtuni tropicale si uragane. Cel putin unul va atinge teritoriul SUA, iar intesitatea lor va depasi media acestor fenomene atmosferice.
Anual, zeci de oameni pier de furia naturii. Uraganul Katrina, care s-a abatut asupra coastelor americane in 2005 ca unul din cele mai ucigase din istoria SUA, a costat viata a 1500 de oameni. Cercetatorii Universitatii de stat din Colorado cred ca, pe langa tornade, furtuni si alte asemenea manifestari, 2007 se va confrunta cu o crestere a numarului de incendii, in special din cauza temperaturilor ridicate. Puse cap la cap, toate astea vor provoca uriase pagube materiale, constituind, de asemenea, un pericol permanent pentru securitatea asezarilor umane, in special in privinta celor situate in apropierea padurilor. Numai in statul Florida din cauza focurilor care au cuprins intinderile impadurite au fost evacuate peste 200 de locuinte.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.