Pronosticul sumbru al expertului in probleme de mediu Tim Flannery ar putea deveni realitate

Unul dintre marile orase ale lumii, Perth, ar putea fi abandonat in viitor de locuitorii sai. Australienii se numara printre cei mai mari consumatori de energie din lume. Iar Perth-ul foloseste mai multa apa decat orice alt oras din Australia. Nu este nicio indoiala ca acest oras trebuie sa-si dea seama ca resursele sale de apa sunt pe cale sa se epuizeze, avertizeaza expertii.

Ecologistul Tim Flannery, desemnat Australianul anului, a prezis ca orasul Perth, din vestul Australiei, ar putea deveni prima "metropola-fantoma din lume". Expertul in probleme de mediu a emis ipoteza ca locuitorii acestuia ar putea fi fortati sa-l abandoneze pe viitor, din cauza lipsei de apa.

Australia are, dupa cum se stie, una dintre cele mai uscate clime de pe glob, iar Perth este ca o insula de verdeata cu parcuri si gradini in stil european la marginea unui imens desert. Dar ca sa le mentina verzi, este nevoie de multa apa. in consecinta, expertii avertizeaza ca este nevoie ca orasul sa se trezeasca si sa ia masuri urgente, pentru ca resursele sale de apa sunt pe cale de epuizare, daca schimbarile climatice vor continua.

Afectat grav de schimbarile climatice

Schimbarile climatice ar putea face sa se implineasca previziunile sumbre ale expertului Flannery. Perth este asezat intr-o zona ce s-a bucurat de mari resurse de apa potabila, insa schimbarile de clima au fost atat de dramatice, incepand de la mijlocul anilor 1970, incat cantitatile de apa de ploaie s-au redus cu 15-20%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.