Joi 4 mai a fost cea mai calduroasa zi din ultima jumatate de secol, 40 de grade Celsius, cu nori de nisip si praf cum arareori coboara peste Tel Aviv.

Totusi, peste 150.000 de cetateni, de toate culorile politice, au umplut piata care poarta numele fostului premier israelian Yitzhak Rabin, asasinat in 1995, chiar in aceasta locatie din centrul orasului. Manifestarea a reprezentat o forma de protest la adresa premierului Ehud Olmert si a ministrului Apararii, Amir Peretz, care refuza sa demisioneze din functii ca urmare a "Raportului Winograd". Acest Raport, intocmit de o Comisie formata din trei generali si doi judecatori, toti pensionari, a analizat esecurile conducatorilor israelieni in declansarea si mersul operatiunilor din primele cinci zile din cele 34 de zile ale celui de-al doilea Razboi din Liban, a subliniat gravele greseli savarsite, dar nu a cerut demiterea premierului si a ministrului Apararii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.