Premierul israelian, Ehud Olmert, ia in considerare posibilitatea demiterii ministrului de Externe, Tzipi Livni, care i-a cerut sa demisioneze, pe fondul scandalului generat de publicarea raportului Winograd, privind razboiul din Liban, extrem de critic la adresa prim-ministrului, a ministrului Apararii, Amir Peretz, si a sefului de Stat Major, Dan Halutz. Livni a formulat aceasta solicitare dupa ce comentatorii politici au acuzat-o de "ezitare" si "lipsa de spirit de lider", relateaza Reuters.

Conform presei israeliene, premierul, decis sa ignore toate vocile care ii cer demisia, ar intentiona sa remanieze Guvernul in viitorul apropiat. Ehud Olmert a obtinut o victorie tactica, asigurandu-si sprijinul majoritatii membrilor formatiunii sale, Kadima, pentru a ramane in functie. Dupa o reuniune de trei ore, desfasurata miercuri, vicepremierul Shimon Peres a declarat ca "premierul se bucura de un sprijin fara precedent".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.