2.000 de euro si va puteti bucura de paradisul celei mai mari insule ale Antilelor - Cuba! Un astfel de pachet va ofera cazare sapte nopti si transport cu avionul

Un pahar din vestitul rom cubanez, un trabuc, distractie pe ritmuri de salsa si samba, rasfat pe plajele albe ale insulei sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa vizitati aceasta tara.

O tara controversata, cu un regim totalitar, dar unde lumea se bucura in voie de savoarea romului si a trabucurilor, un loc unde se vand palarii si tricouri cu Che Guevara - aceasta este Cuba. Cea mai mare insula din Marea Caraibelor atrage din ce in ce mai multi turisti. Printre ei se numara si Tunde {andor, Managing Director la Purmo Romania, care a imbinat munca si distractia in tara lui Fidel Castro.

Bine ati venit in paradis!
Ati gustat vreodata din fructul oprit? Cuba este o tara pe care merita sa o vizitati macar odata in viata. Cu o clima tropicala imblanzita de vanturi, cu un relief bogat in campii, dealuri, munti si, nu in ultimul rand, insoritele plaje, turismul este principala sursa de venit a cubanezilor, iar ritmurile dansurilor latine, cocteilurile exotice, cladirile noi si vechi, celebrele trabucuri au facut din aceasta insula un paradis pentru turisti.

Pentru majoritatea, Cuba este atractiva pentru ca este asociata cu o imagine mistica despre Hemingway si ocean. Centrul istoric al capitalei a fost declarat in 1982 de catre UNESCO drept "zestre a umanitatii", care te cucereste prin cladirile, pietele, palatele, bisericile, parcurile si strazile care povestesc despre farmecul unei combinatii de culturi. Aici, spiritul spaniol, african si american s-au intrepatruns intr-un ansamblu exotic.

Indiferent de ora, razele soarelui se joaca pe zidurile inalte ale fortului spaniol Castillo de la Punta, construit in anul 1589.

Una dintre cele mai impresionante vestigii istorice ale vechiului oras este Catedrala din Havana, construita de iezuiti in anul 1748, insa cea mai veche biserica a orasului este Biserica Sfantului Spirit, construita inaintea Catedralei cu mai bine de 100 de ani.

Istoria si modernul si-au dat mana pentru a forma o atmosfera demna de cartile lui Hemingway. Nu uitati sa va delectati cu un cocteil la barul El Floridita, devenit faimos tocmai pentru ca era frecventat de Erenst Hemingway. Dar acesta nu este singurul frecventat de scriitor; puteti incerca si la Mojito in Bodeguita del Medio.

Che Guevara - suvenir

Cele mai bine vandute suveniruri sunt tricourile, sepcile, cartile si posterele iscriptionate cu imaginea lui Che Guevara, revolutionar de stanga, lider al regimului comunist cubanez. Aici, veti putea vizita muzeul dedicat in intregime faimosului revolutionar, aici aflandu-se si ramasitele sale pamantesti. In timp ce aceste suveniruri se pot cumpara de oriunde in Cuba, nu veti intalni astfel de magazine in apropierea muzeului si mormantului, unde o flacara arde tot timpul, iar documente despre copilaria si despre cariera revolutionara a acestui erou sunt puse la dispozitia turistilor care il privesc pe revolutionar ca un simbol pentru libertate.

Mancare tropicala

Bucataria traditionala a Cubei este in mare parte un mix intre mancarea traditionala spaniola si cea africana. In meniu veti gasi incluse in mare parte preparate din fructe de mare, pregatite simplu, dar aromate cu mirodenii care nu fura gustul specific mancarii. Condimentele cel mai des folosite sunt usturoiul, oregano, chimion si frunze de laur.

Pentru preparatele din carne se foloseste indeosebi cea de porc si pui, insa, in ultimul timp, pestele a intrat si el pe lista meniurilor; acestor mancaruri li se da o aroma de lime sau portocale, dupa care sunt fierte sau prajite foarte incet, cu condimete, metoda de preparare care poate dura ore in sir. Fasolea si orezul le veti intalni la aproape toate preparatele, insa boabele negre de fasole sunt cele care atrag cel mai mult, fiind considerata una dintre specialitatile cubaneze.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.