Autoritatile de la Kiev se pregatesc sa inaugureze, astazi, canalul de navigatie de mare adancime Dunare-Marea Neagra, in conditiile in care dosarul Bastroe face obiectul unei dispute cu Bucurestii.
Desi Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a semnalat, miercuri, ca a procedat la sesizarea tuturor organizatiilor internationale relevante cu privire la actiunile unilaterale ale partii ucrainene vizand iminenta inaugurare a canalului Bastroe, oficialii ucraineni par sa aiba o abordare proprie a demersurilor partii romane, pregatindu-se sa inaugureze, astazi, canalul Bastroe.

Astfel, directorul adjunct al Departamentului pentru transport maritim si fluvial din cadrul Ministerului ucrainean al Transporturilor si Comunicatiilor, Viktor Sudarev, a declarat, recent, ca "in relatiile cu partea romana, care pana acum a avut o parere negativa fata de ideea realizarii canalului Dunare-Marea Neagra pe bratul Bastroe, a aparut o nota constructiva", noteaza agentia "Rusia la zi".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.