Vicepresedintele SUA este acuzat ca a inselat poporul si Congresul american

Dennis Kucinich, un membru democrat al Camerei Reprezentantilor, a depus dosarul de acuzare la adresa vicepresedintelui Cheney si a solicitat Congresului destituirea lui imediata. Dosarul dovedeste cu fapte, cifre si martori ca Cheney i-a mintit, de mai multe ori, pe americani, si a remis Congresului rapoarte inselatoare, prin care a fortat decizii gresite ale Legislativului american, mai ales in privinta razboiului din Irak si a conflictului diplomatic cu Iranul.

in momentul anuntarii depunerii dosarului de destituire, prin procedura de "impeachment", folosita si in cazul fostului presedinte Clinton, deputatul Dennis Kucinich a tinut un discurs acuzator. "Chiar daca unele dintre actiunile sale ar putea fi catalogate drept 'greseli>>, nu trebuie sa uitam ca Dick Cheney militeaza pentru un nou razboi, prezentand opiniei publice acuzatii grave la adresa regimului de la Teheran, pe care nu le poate proba cu dovezi concrete", a spus deputatul.

Kucinich a precizat ca nu cere, deocamdata, si demiterea presedintelui George W. Bush, pentru ca, in cazul in care aceasta ar fi votata de Congres, chiar Cheney ar trebui sa-i ia locul.

Bani castigati din razboi

Conform dosarului, actualul vicepresedinte are deja doua condamnari, ceea ce, in eventualitatea unei noi pedepse, va impiedica reducerea termenului, indiferent cat de bine s-ar purta pe timpul detentiei. E drept, ambele condamnari au fost minore. in 1962, Cheney avea numai 21 de ani si a fost prins, la distanta de numai opt luni, conducand in stare avansata de ebrietate. Dar nu aceste fapte i se imputa acum vicepresedintelui.

Mult mai grava li se pare americanilor implicarea sa in acordarea de contracte in valoare de miliarde grupului energetic Halliburton, la care el este unul dintre actionarii importanti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.