Conform serviciilor britanice de spionaj, liderii retelei teroriste Al Qaeda din Irak pregatesc, cu sprijin iranian, o serie de ample atentate teroriste in Marea Britanie, Franta, Spania si in multe alte tari occidentale.

Informatiile au fost furnizate de un terorist, potrivit caruia se au in vedere "atacuri similare celor de la Hiroshima si Nagasaki", scopul fiind "distrugerea Tronului latin". Dupa cum scrie "The Sunday Times", planul urmeaza sa fie pus in aplicare concomitent cu retragerea premierului britanic, Tony Blair, demers preconizat pentru prima decada a lunii mai. in Franta exista temeri ca Al Qaeda ar putea lovi inainte de 6 mai, cand este prevazut turul secund al alegerilor prezidentiale.

Toate aceste date, nota publicatia mentionata, alaturi de alte informatii de ultima ora demonstreaza fara drept de tagada faptul ca Al Qaeda si-a intensificat activitatea in Irak si ca are teluri mult mai serioase decat atacuri intamplatoare asupra soldatilor britanici si americani. Dovezi oficiale ale legaturii dintre Al Qaeda, insurgentii sunniti si regimul siit al presedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, nu exista.

Expertii sunt insa de parere, scrie "The Sunday Times", ca liderii iranieni prefera, probabil, sa nu vada ce se petrece. Ipoteza confirmata dupa ce agentii britanici au reusit sa intre in contact cu oficiali Al Qaeda. Astfel, s-a aflat ca anul trecut in Irak au plecat circa 150 de britanici in componenta "legiunii straine" a Al Qaeda si multi, dupa instructaj, vor sa revina in tara pentru a pregati terenul in vederea lansarii atacurilor planificate.

Analistii cred ca referirea la Hiroshima si Nagasaki, unde au fost ucisi peste 200.000 de oameni in bombardamentul nuclear lansat la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, nu trebuie privit ca o analogie directa. in opinia lor, este doar o aluzie la o explozie puternica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.