Actualul premier al Italiei se gandeste serios la viitorul Italiei, anuntand ca este pregatit sa se retraga in favoarea unei noi generatii de politicieni ai stangii, in 2011, atunci cand mandatul sau i se va fi incheiat.

"Consider ca misiunea mea politica se va incheia la sfarsitul acestei legislaturi" a declarat Romano Prodi, care implineste in acest an 68 de ani."Italia are nevoie de o noua generatie de lideri" a mai spus el, in fata unei reuniuni a Partidului Democratie si Libertate, care impreuna cu Partidul Democratic al Stangii, constituie nucleul actualei sale coalitii de guvernamant. De altfel, cele doua formatiuni politice, cu ideologii asemanatoare, discuta in aceste zile posibila lor fuziune sub denumirea de Partidul Democrat.

Trebuie retinut, ca, desi premier, Romano Prodi nu este membru al nici unuia dintre cele noua partide care sprijina parlamentar guvernul pe care il conduce. Prezent la reuninunea in cauza, Silvio Berlusconi, mai batran decat Prodi cu 3 ani, nu a facut pana in acest moment nicio declaratie la posibila sa retragere din viata politica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.