Presedintele Vladimir Putin a respins vineri legea referitoare la „Steagul Victoriei”, al carei text prevedea eliminarea de pe panza rosie a simbolului comunist al secerii si ciocanului.
Gestul sau vine dupa o lunga si foarte activa campanie de lobby a organizatiilor de veterni din Al Doilea Razboi Mondial. "Steagul Victoriei", de fapt, vechiul drapel al URSS, a fost arborat deasupra Reichstagului pe 1 mai 1945, zi celebrata de autoritatile de la Moscova, indiferent de culoarea lor ideologica, cu mult fast fiind considerata cea mai importanta "icoana" a Marelui Razboi pentru Apararea Patriei.

Putinii veterani care au mai ramas in viata sustin ca steagul in forma sa originara este un "document istoric" si trebuie conservat ca atare. Ei resping posibila "politizare "a simbolului prin prezenta "secerii si a ciocanuliui". Steagul este comunist pentru ca URSS era un stat comunist, comenteaza unul dintre acestia, daca vrem sa epuram ideologic "Steagul Victoriei" va trebui sa eliminam nu doar "secera si ciocanul" ci si "steaua rosie" si chiar si... panza rosie care constituie fundalul, nu ar mai ramane nimic!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.