Pornind de la mesajele video trimise postului de televiziune NBC de catre autorul masacrului de la Universitatea Virginia Tech, "The Times" scrie ca sursa acestuia de inspiratie pare sa fi fost filmul sud-coreean "Oldboy", o pelicula incarcata de violenta.

Pelicula a castigat Marele Premiu la Festivalul de la Cannes din 2004, iar actorul care a interpretat rolul principal a descris personajul sau drept "cel mai singur si mai nefericit om de pe planeta, care nu are in minte decat razbunarea".

Cho a imitat doua scene din film - intr-o secventa el manuieste un ciocan, intocmai ca personajul principal, iar in alt moment isi indreapta pistolul spre cap.

Masacrul de la Universitatea Virginia Tech readuce in discutie problema persoanelor care sufera de tulburari mintale si a mijloacelor prin care societatea poate fi protejata de indivizii care s-ar putea manifesta violent, releva AFP.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.