Cho Seung-Hui a trimis NBC un colet postal cu fotografii si o inregistrare video

"Mi-ati calcat inima in picioare, mi-ati terfelit sufletul si mi-ati torturat constiinta", a spus Cho Seung-Hui privind fix in camera video inainte de a incepe masacrul de la Universitatea Virginia Tech, in care si-au pierdut viata 32 de persoane nevinovate. "Ganditi probabil ca ati luat viata unui tip patetic. Multumita voua mor ca Iisus Hristos pentru a inspira generatii de oameni slabi si fara aparare", si-a continuat asasinul in varsta de 23 de ani delirantul discurs.

La doua zile de la cele mai teribile asasinate din istoria moderna a Statelor Unite, un colet postal continand confesiunile studentului sud-coreean Cho Seung-Hui a sosit la sediul central din New York al NBC. Reprezentantii televiziunii au precizat ca pachetul expediat de Cho Seung-Hui continea o declaratie incoerenta scrisa pe 23 de pagini, 28 de declaratii video, totalizand zece minute, si 43 de fotografii. In cateva dintre acestea, studentul ucigas apare cu armele indreptate spre obiectivul aparatului foto. Alte poze il prezinta pe Cho, imbracat intr-o vesta neagra si purtand munitie asupra sa, avand in mana un ciocan si un cutit, ambele indreptate spre capul sau.

"Ati avut milioane de sanse si posibilitati sa evitati ziua de astazi. Dar ati decis sa-mi varsati sangele. M-ati impins intr-o colt si nu mi-ati lasat decat o singura optiune. Decizia va apartine. V-ati murdarit mainile cu sange nevinovat pe care nu veti reusi niciodata sa-l spalati", spune Cho pe un ton aspru.

Coletul a sosit la NBC marti si a fost deschis in cursul zilei de miercuri. Stampila de pe el arta ca a fost trimis, luni dimineata, de la un oficiu postal din Blacksburg, la 9.01, la aproximativ o ora si 45 de minute de cand Cho a facut primele doua victime.

FBI-ul, in posesia caruia se afla continutul coletului in momentul de fata, spera sa dezlege astfel unul dintre cele mai mari mistere ale cumplitului masacru: unde s-a aflat si ce a facut asasinul in cele aproape doua ore care au trecut intre primul atac, desfasurat intr-un dormitor din campusul universitar, si cel de-al doilea, care a avut loc in cladirea cu salile de clasa si in timpul caruia a ucis 30 de persoane.

"Nu am facut-o pentru mine. Pentru copiii, fratii si surorile mele - pentru ei am facut-o", spunea Cho care in momentul inregistrarii mesajului de adio stia, cu siguranta, ce avea sa urmeze si spera sa socheze natiunea aflata in doliu in momentul ascultarii cuvintelor sale.

S-a filmat in sase zile diferite

"Mercedesul nu v-a fost de ajuns, rasfatatilor? Lanturile de aur nu v-au fost de ajuns, snobilor? Conturile bancare nu v-au fost de ajuns? (...) Toate acestea nu v-au fost de ajuns pentru a va satisface nevoile hedoniste? Ati avut totul", continua Cho.

Fata sa este nefiresc de imobila, cu ochii lipsiti de expresie si umbriti de pleoape greoaie. Vorbele, rostite monton, ii sunt insa pline de amaraciune si ura. Cu siguranta, intentia lui Cho a fost aceea de a explica ce anume l-a determinat sa produca atata oroare, dar filmuletul difuzat miercuri noapte de NBC ofera un pic mai mult de atat: o intruziune in sufletul si mintea unui criminal atat de sangeros. Spre deosbire de colegii pe care-i detesta, Cho nu avea mai nimic. Nu avea prieteni, era de conditie modesta si nu se acomodase cu viata din campus. Dorea sa moara, dar nu oricum, ci vorbind lumii intregi despre asa-zisele sale motive.

Materialul video expediat de Cho pe adresa NBC a fost realizat in sase zile diferit. Conform "Daily Mail", studentul sud-coreean s-a filmat intr-o camera de hotel si intr-o masina. Nu exista indicii privind implicarea unei alte persoane.

Se pare ca Cho a efectuat ultimele retusuri dupa ce i-a impuscat pe Emily Hilscher, 19 ani, o tanara care ii refuzase avansurile, si pe Ryan Clark, 22 ani, prieten cu aceasta. Atacul de la Norris Hall, unde se afla amfiteatrele studentilor, a survenit doua ore mai tarziu. In tot acest timp, Cho a putut sa-si vada linistit de treaba pentru ca politia s-a concentrat in totalitate asupra celor doua crime comise la dormitoare. Anchetatorii au mers cu gafele atat de departe incat l-au arestat pe iubitul lui Emily Hilscher, un impatimit al armelor de foc, fapt care i-a permis adevaratului criminal sa-si duca la bun sfarsit planul diabolic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.