SUA recurg la o ofensiva diplomatica pentru a convinge Rusia de avantajele instalarii scutului antiracheta in Polonia si Cehia.
Adjunctul secretarului american de Stat, John Rood, a prezentat marti, la Moscova, un plan de cooperare cu Rusia in domeniul apararii antiracheta, pentru a reduce reticentele Rusiei fata de instalarea elementelor scutului antiracheta in Cehia si Polonia. "Am aratat clar ca sintem deschisi catre cooperarea cu Rusia intr-un larg spectru de activitati ale apararii antiracheta", a declarat Rood, citat de AFP. Partea rusa s-a aratat insa sceptica fata de initiativa americana. "Daca SUA decid sa nu tina cont de preocuparile Rusiei si ale altor state, vom analiza situatia din punctul de vedere al securitatii Rusiei si al aliatilor nostri", a spus Igor Ivanov , consilierul pentru securitate nationala al presedintelui Putin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.