Presedintele american a fost criticat si avertizat, iar programul de castitate dat in judecata, dar nimic nu a oprit alocarea de fonduri federale tot mai mari pentru a-i convinge pe adolescenti ca cea mai buna metoda de contraceptie este abstinenta. In cadrul campaniei de "indepartare" a tinerilor de tentatia carnala sint excluse discutiile despre metode contraceptive, altele decit cea a abstinentei, iar automatele cu prezervative au fost scoase din scoli pentru ca, dupa parerea republicanilor, ele ii indemnau pe elevi, prin simpla lor prezenta, sa faca sex.

Adolescentii aleg sexul

Un studiu recent arata ca programul de abstinenta care a inghitit pina acum un miliard si jumatate de dolari se dovedeste complet ineficient, asa cum au avertizat numeroase voci ale societatii civile americane si chiar din interiorul sistemului de invatamint american.

Asa cum era de asteptat, lipsa discutiilor la scoala despre metodele contraceptive, precum utilizarea prezervativului, nu le-a distras adolescentilor atentia de la sex si nu i-a facut sa uite de preocuparile hormonale determinante ale virstei.

Studiul arata ca procentul de tineri care au facut deja sex este egal fie ca au urmat cursuri de educatie sexuala, pe principiul contraceptivelor, fie ca au fost expusi la campania care recomanda calea "puritatii".