Bill Gates, fondatorul gigantului Microsoft, ar putea fi urmatorul turist care ajunge in spatiu, a anuntat, ieri, astronautul rus Fedor Iurtsikin, aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) alaturi de Charles Simonyi, al cincilea turist spatial.

"Charles Simonyi ne-a spus ca Bill Gates se pregateste sa mearga in spatiu (...)", a declarat Iurtsikin in timpul unei conferinte de presa transmisa de postul rus de televiziune Rossiia. "Bill i-a spus ca va mai lua pe cineva cu el. Aceasta e cea mai mare surpriza a mea din timpul acestui zbor", a adaugat astronautul.

Space Adventures, o companie cu sediul in Statele Unite care organizeaza aceste calatorii in spatiu, a declarat ca a auzit despre planurile lui Bill Gates, dar nu a fost contactata oficial in acest sens. "Space Adventures n-a avut nici un contact cu Bill Gates", a declarat un purtator de cuvant din partea companiei, Natalya Dedovets.

Naveta ruseasca Soyuz TMA-10, avandu-l la bord pe cel de-al cincilea turist spatial, americanul Charles Simonyi, si doi astronauti rusi s-a cuplat la Statia Spatiala Internationala (ISS) luni seara.
Eric Andersen, patronul Space Adventures, a declarat ca va propune in curand o oferta extinsa incluzand un zbor in jurul Lunii la pretul de 100.000 $.

Un alt miliardar este acum in spatiu

Miliardarul american de origine ungara Charles Simonyi, cel de-al cincilea turist spatial al omenirii, i-a surprins pe membrii echipajului rusesc al rachetei de tip Soyuz TMA cand le-a aratat pasaportul si le-a explicat ca doreste sa-i fie vizat la bordul Statiei Spatiale Internationale. Simonyi, care este co-autor al programelor Microsoft Word si Excel, a platit 25 de milioane de dolari pentru aceasta
excursie spatiala de 10 zile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.