Paul Wolfowitz, presedintele Bancii Mondiale, a declarat ca isi asuma responsabilitatea pentru promovarea unei angajate cu care are o relatie.

"Promovata" in urma cu doi ani la Departamentul de Stat, aceasta avea un salariu mai mare decat al Condoleezzei Rice, relateaza Reuters.

Dezvaluirile din "Washington Post", privind favorizarea unei anumite angajate de catre presedintele Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, vizeaza o angajata pe nume Shaha Riza. Aceasta ar fi fost detasata de la Banca Mondiala la Departamentul de Stat in septembrie 2005, la sase luni de la preluarea functiei de catre Wolfowitz, salariul acesteia continuand sa fie platit de banca.
Inca de la plecare, ea ar fi beneficiat de cresteri salariale totalizand 61.000 $, avand un salariu anual de 193.590 de dolari, mai mult chiar decat actualul sau sef, secretarul de stat Condoleezza Rice.

Wolfowitz nu a negat ca ar avea o relatie cu Riza, precizand ca "acest caz" l-a determinat sa ceara "sfatul Consiliului de administratie al bancii inca de la preluarea functiei". El a spus ca acesta l-a sfatuit atunci sa ajunga la un acord "care sa respecte interesele institutiei si pe ale angajatei, intr-o situatie fara precedent".

Acordul prevedea mai ales ca angajata sa primeasca un post in afara bancii in maniera nevoluntara si pe o durata care sa corespunda cu cea a mandatului sau.

"Ca presedinte al acestei institutii, imi asum deplina responsabilitate pentru deciziile luate in acest caz", a subliniat Wolfowitz, care inainte sa fie presedintele Bancii Mondiale era secretar adjunct pe probleme de aparare in cadrul administratiei presedintelui Bush.

Bogat, bogat, dar umbla cu sosetele rupte

In timpul unei vizite la o moschee din Turcia, Paul Wolfowitz a starnit amuzamentul celor prezenti cand a fost nevoit sa se descalte. Dupa ce si-a scos pantofii, atentia fotografilor a fost atrasa de cele doua degete mari ale presedintelui care ieseau prin sosete. in ciuda penibilului, el a facut cativa pasi alaturi de oficialii turci, incercand sa treaca peste situatia jenanta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.