Presedintele iranian a facut un gest de „marinimie“ si i-a eliberat pe cei 15 marinari britanici. Autoritatile de la Londra trebuie acum sa clarifice circumstantele incidentului.

Presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, anuntase intr-o conferinta de presa, miercuri seara, ca a decis sa ii ierte si sa ii elibereze pe cei 15 marinari britanici, chiar daca Regatul Unit nu a fost "destul de curajos" incit sa recunoasca faptul ca acestia au nimerit in apele iraniene.

"Sintem foarte recunoscatori ca ne-ati iertat. Vreau sa va multumesc dumneavoastra si poporului iranian", a declarat unul dintre marinari. Eliberarea celor 15 a declansat imediat scaderea pretului petrolului si cresterea dolarului. Militarii au fost transportati la Londra cu un avion britanic de linie, la clasa intii, dupa ajungerea la destinatie urmind sa fie debriefati la o baza militara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.