Presedintele Bush si democratii fractureaza politica externa americana intre curentul de izolare a statelor „neprietenoase“ din Orient si cel de angajare in discutii

Presedinta Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, l-a "suparat" pe presedintele Bush, facind o vizita in Siria, care include discutii cu presedintele Bashar al-Assad. George Bush a comentat suparat ca vizita lui Pelosi nu face decit sa submineze politica externa americana. O politica mulata, pina acum, pe principiul "pedepsirii", al izolarii si al refuzului de dialog cu statele orientale incluse in lista celor care sustin terorismul. In "cartile" Casei Albe, Siria este eminenta cenusie care trage sforile de influenta in tara vecina, Liban, si sprijina miscarea Hezbollah alaturi de Iran.

Democratii vor dialog

Nancy Pelosi este cel mai important demnitar american care are contact direct cu autoritatile siriene in ultimii ani, iar gestul ei este catalogat drept istoric si simptomatic pentru o posibila schimbare in politica externa americana. Democrata Pelosi i-a replicat presedintelui Bush ca vizita ei in Siria nu e nicicum o greseala, ci corespunde opiniei ca izolarea Damascului, pina acum, a fost o greseala si ca, dimpotriva, Siria poate avea un rol-cheie in rezolvarea conflictelor din regiune, in special in Irak si Liban.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.