Zilele "romantice" in care Ségolene Royal, candidata socialista la presedintia franceza se abtinea sa il atace direct pe, favoritul in cursa electorala pentru Elysee, Nicolas Sarkozy, candidatul dreptei, par a se fi sfarsit.

Invitata, marti seara, la jurnalul postului de televiziune Canal Plus, ea nu a ezitat sa il numeasca pe acesta "mincinos". Cu cateva ore inainte, in cursul conferintei sale de presa, doamna Royal il mai atacase pe Sarkozy, calificand afirmatiile acestuia potrivit carora ea ar fi fost de partea "blatistilor" dupa incidentele recente care au devastat Gara de Nord din Paris, drept "insultatoare". "Nu am de gand sa ma las insultata" a declarat aceasta adaugand ca daca totul s-ar intampla pe un teren de fotbal lui Sarkozy ar trebui sa primeasca un cartonas galben si avertizat ca l-ar putea primi si pe cel rosu." .

In cadrul jurnalului de pe Canal Plus, Royal a continuat "acest om este capabil sa spuna orice in cadrul acestei campanii electorale ! Cred ca acest lucru trebuie sa inceteze". "Domnul Sarkozy minte cand spune ca l-am numit ignobil, eu am numit propunerea sa de a infiinta un Minister al Imigratiei si al Identitatii Nationale drept ignobila" a continuat doamna Royal, concluzionand "Domnul Sarkozy a mintit,! Este oare un mincinos demn sa devina presedinte al Frantei!"