Chiar daca proprietatile de lux au preturi exorbitant de mari si pot fi considerate numai un moft, pentru unii proprietari ele se pot transforma intr-o adevarata afacere. Un astfel de exemplu este si proprietatea cumparata de Donald Trump in urma cu trei ani cu un pret de 41,25 milioane de dolari si care acum este scoasa la vinzare de acelasi proprietar la un pret de 125 de milioane de dolari. Pe linga pretul piperat perceput la astfel de proprietati, trebuie precizat si faptul ca cei care isi permit o astfel de locuinta sint destul de putini si ca o astfel de proprietate poate sta mai multe luni pe piata pina sa fie vinduta. Acest lucru este cauzat si de faptul ca proprietarii nu au nevoie rapida de bani. De asemenea, in pretul unei astfel de proprietati, pe linga casa propriu-zisa, mai sint incluse si alte constructii, facilitati de lux cum ar fi terenuri de tenis, piscine, sali de dans, sali de cinematograf sau de teatru, precum si suprafete mari de teren, amenajate in gradini cu iz aristocratic.

De asemenea, majoritatea acestor locuinte au site-uri individuale de prezentare pe Internet, precum si agentii imobiliare care le vind in exclusivitate. Chiar daca, la un moment dat, o anumita proprietate poate fi considerata mai scumpa decit oricare din acest top, trebuie precizat faptul ca aceste case sint scoase la vinzare si pot fi achizitionate in orice moment. Chiar daca toate aceste proprietati de lux nu sint localizate intr-o singura tara, se poate observa foarte clar ca majoritatea acestora se afla in Statele Unite ale Americii, Anglia sau Franta, insa se pot gasi astfel de case si in zone precum Istanbul.


Top trei

Conform topului realizat de celebra revista "Forbes", cea mai scumpa proprietate din lume se gaseste in Anglia, in vestul capitalei Londra, in regiunea Windleshan, Surrey, si are un pret de 138 de milioane de dolari. Denumita Updown Court, aceasta proprietate este mai mare decit Palatul Buckingham sau Hampton Court si are in componenta 103 camere si un teren aferent de 23 de hectare amenajat in gradini si paduri. Aceasta proprietate mai ofera si mai multe sali de dans si de receptie, o intrare grandioasa, sala de bowling, sala de cinema, garaj amenajat pentru opt limuzine, piscina si jacuzzi.

Pe locul 2 al aceluiasi top se afla Hala Ranch din Aspen, Colorado, proprietate ce apartine printului Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, fost ambasador in SUA, si are un pret de piata de 135 de milioane de dolari. Aceasta proprietate are in componenta 38 de hectare de teren, mai multe cladiri, grajduri, un teren de tenis si o piscina acoperita. Casa propriu-zisa are o suprafata de 17.068 mp de constructie si este compusa din 15 dormitoare si 16 sali de baie.

Locul al treilea este detinut de proprietatea lui Donald Trump, Maison de L’Amitiť, din Palm Beach, cumparata acum trei ani cu 41,25 milioane de dolari. Dupa ce a adus imbunatatiri acestei proprietati, valoarea locuintei a crescut la 125 de milioane de dolari. De asemenea, aceasta locuinta mai are in componenta multiple sali de dans, o piscina situata la malul marii si o suprafata consistenta de teren amenajat in gradini.