Profesorii din Anglia si Tara Galilor pot recurge la pedepse fizice pentru disciplinarea elevilor.

O lege care prevede noi masuri de disciplinare a elevilor a intrat in vigoare ieri in Marea Britanie. Actul normativ incearca sa puna capat mentalitatii ca profesorii nu le pot spune elevilor ce sa faca. De acum inainte, profesorii au dreptul sa tina elevii sub control, inclusiv prin mijloace fizice, sa foloseasca forta, "in mod rezonabil", pentru a pune capat agresiunilor in care pot fi raniti copii sau cadre didactice si sa dea afara din clasa elevii indisciplinati. Profesorii pot lua astfel de masuri si in afara scolii, in mijloacele de transport in comun sau in centrele comerciale.

Stop violentei

Ministrul britanic al educatiei, Alan Johnson, a explicat ca actiunea este vitala pentru a pune capat violentei si comportamentelor inadecvate din scoli. Profesorii se temeau ca orice contact fizic cu elevii ar putea determina parintii sa ii dea in judecata. Potrivit Reuters, legea va clarifica drepturile profesorilor in disciplinarea elevilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.